Een gepland ongeplande zaterdag

De winter is er. Voor iemand uit bijvoorbeeld Rusland zal deze -1 een lachertje zijn. Maar ik vind het KOUD. En daarom had ik besloten dit weekend binnen te blijven. Op de bank, onder een deken, met een boek, mijn kids en een grote kop thee. Maar manlief stak daar een stokje voor. Hij had een missie: een nieuwe bril. Nou oké, vooruit. Ik ging toch al mee naar zwemles en boodschappen moesten er ook gedaan worden. We maakten een gepland ongeplande zaterdag van.

De Paleistuinen

Missie bril is geslaagd, ik heb ook weer een nieuw brilletje. Die heb ik er stiekem even tussen gefietst. Ik kon hem een uur later ophalen dus we hadden een uur extra in de stad. Die was totaal ongepland. Ik stelde voor om eens naar de Paleistuinen te gaan (we wonen in/bij Den Haag). Dit bleek een goede keus. Een bankje in het zonnetje maakt -1 ineens heel aangenaam. Überhaupt zon, want die hadden we ook alweer een poosje niet gezien. De kids konden lekker rondrennen en hadden de grootste lol. Het is altijd weer even wennen na een vakantie en school kwam hard aan voor hen. Ze hadden de kerstvakantie hard nodig en deze had voor hen nog wel een weekje langer mogen duren. Met andere woorden: ze zijn best moe.

Geluksmomentje

Het zitten op dat witte bankje, in de winterzon maakte me zo intens gelukkig. Een echt geluksmomentje. Manlief klaagde over het gemis van een warme chocolademelk met een scheutje whiskey, maar ik vond het perfect. Niets hoeven doen, de kinderen vermaakten zich en ik pakte ieder straaltje zon die ik in me op kon nemen. Ik laadde echt even op.

Gek op Den Haag

Den Haag vind ik een prachtige stad. Ik verbaas me er iedere keer weer over. Zelf wonen we er pal naast, maar ik kom zo weinig in de stad. En ik begrijp niet waarom. Dus mijn goede voornemen (als we er dan toch een moeten noemen) was onder andere ‘Bezoek het centrum van Den Haag wat vaker’. Ik kom er immers vandaan, heb er leuke tijden beleefd dus waarom niet, eigenlijk? Beste voornemen ooit, want als ik iets nodig heb koop ik het in de stad en niet meer suf online. Ik werd daar helemaal gek van. Alles binnen handbereik met een muisklik. Nee, ik vind dit veel gezelliger. En zo ontdekten we dit weekend de Paleistuinen en zagen we een mooi stukje historisch Den Haag.

Speeltuin Paleistuinen

Speeltuin Paleistuinen

Schaaktafel Paleistuinen

Paleistuinen

Paleistuinen

Historisch pand Den Haag

Straatje Den Haag

Kippastei

Winterslaap op zondag

Eenmaal thuis kregen we allemaal rode wangen, ik al helemaal toen ik een slok van mijn glas rode wijn nam. De kids werden voor de tv geparkeerd met een film en ik maakte kippastei.  De avond eindigde met een sci-fi film voor ons en redelijk op tijd naar bed voor de kids. Vandaag is het zondag en dan ben ik er niet. Ja, ik ben er wel, maar ik doe voor niets of niemand de deur open want ik zit dan daadwerkelijk op die bank. Hibernating en ik ga er intens van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *