Afgelopen zomervakantie was ik in Frankrijk, in het Loiredal om precies te zijn. Na jaren beloftes heen en weer om mijn vriendin op te zoeken, was het moment eindelijk daar. Twee weken hebben we niets anders gedaan dan heerlijk eten, geweldige wijnen drinken, zwemmen, bijkletsen, ontspannen, lezen en dorpjes bezoeken. De batterij werd ruimschoots opgeladen.

Perfecte Franse vakantie

De camera op mijn iPhone maakte overuren. Wat zijn Franse dorpjes mooi. Om heel eerlijk te zijn, ben ik nog nooit op vakantie geweest in Frankrijk. Wat?! Ja, inderdaad. Nee, dat is niet helemaal waar. Eén keer eerder ben ik er geweest met mijn ouders. Wat we zagen? Vooral veel toeristen en zonnebloemen. Volgens mij waren we na een week weer thuis. Het was niet dat Frankrijk ons teleurstelde, we waren niet goed voorbereid. Frankrijk is groot en wanneer je daar met een half plan naartoe rijdt, dan is het zoeken naar een naald in een hooiberg. Ik was dus een beetje huiverig. Zouden ook wij diezelfde ervaring opdoen? Gelukkig niet. Via AirBnB vonden we een huisje te midden van weilanden en wijngaarden met uitzicht over de heuvels. Mijn vriendin woont ongeveer 500 meter verderop. Het was in één woord perfect. Nou ja, bijna perfect, de spinnen waren GROOT.

Verhaallijnen

Wanneer je een boek opent, wandel je een verhaal binnen. Via paadjes van woorden, verken je de verhaallijn. Je slaat eens linksaf en bekijkt een scene. Je slaat rechtsaf en droomt weg over vloeiende zinnen.

Zo voelt dat voor mij wanneer ik in kleine buitenlandse dorpjes loop. Wie zijn hier de hoofdrolspelers, wie de figuranten? Waar gebeurt het en wat is hier de verhaallijn? Ik kan er helemaal wegdromen en zo ook weer tijdens deze vakantie. Zoveel dorpjes hebben we niet bezocht, maar de drie die ik hier laat zien, waren al genoeg om mijn fotografen-en schrijvershart verliefd te laten worden. Helaas had ik mijn camera niet bij me. Stom natuurlijk. Maar met een gezin, een hond en drie wielrenfietsen en nog een dakkoffer vond ik het wel vol genoeg in en op de auto. Alsof mijn camera er dan voor zou zorgen dat de auto niet verder kon rijden…Nogmaals, stom. Maargoed, de camera van mijn telefoon stelde niet teleur!

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.