Gastblog voor Get Inspired by Books I

Sinds november 2018 mag ik iedere maand een blog schrijven voor het super inspirerende boek- en schrijfblog Get Inspired by Books. Een hele eer! Ik probeer iedere maand een kijkje in mijn chaotische keuken te geven van het schrijven maar ook het combineren van schrijven met mijn leven als werkende moeder.

Mijn eerste gastblog ging live op 8 november.

5 tips voor schrijven onderweg

Een wasje draaien hier, boodschap halen daar, kind op paardrijles, de ander op zwemles, even die werkmail beantwoorden, een hele dag op kantoor. Heb je er dan ook nog een schrijfpassie bij, dan wordt het zoeken naar een moment om wat letters op papier te krijgen. Een gebrek aan goed planvermogen en discipline heeft me geleerd om anders te denken. Want ik wil graag schrijven, dat boek moet er toch eens komen, die korte verhalen schrijven zich niet zelf. Maar we zijn ook een beetje druk! Mijn oplossing? Ik schrijf onderweg. Dagelijks spendeer ik wat tijd in de trein of de bus. Ik wacht in de auto wanneer ik de kids ophaal uit school en zit aardig wat minuten op de fiets. Die minuten benut ik! En dat kan jij ook! Ik heb namelijk een fijne top 5 samengesteld voor het schrijven on the road!

Een handige app: Day One

Deze app heb ik onlangs ontdekt. Perfect om even wat in op te schrijven wanneer je met de smartphone onderweg bent. Nu zijn er wel meer van dit soort apps, maar ik vind deze erg prettig. Je maakt snel een notitie aan en Day one houdt het overzichtelijk voor je door alles op datum te plaatsen. Je kunt ook beeld toevoegen. Dat vind ik zelf erg handig wanneer ik bijvoorbeeld een kort verhaal schrijf gebaseerd op een foto of beeld. Eigenlijk is het een dagboek app die zich in mijn ogen heel goed leent voor schrijfnotities. Er zijn meerdere schrijfapps, daar wijd ik graag een volgende blog aan!

Wil je meer lezen—> Get Inspired by Books.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *